Valg af byggefirma - FBA-Huse vandt på marginalerne

Efter at have studeret utallige hjemmesider og inspirationskataloger og efter at have besøgt en håndfuld prøvehuse ente vi med følgende liste af potentielle samarbejdspartnere:

Danhaus, FM Søkjær, KFS-Boligbyg, Lasse Larsen Byggefirma, MK Huse og FBA-Huse.

Efter nøjere undersøgelse af firmaerne og endnu flere besøg i prøvehuse, sorterede vi, trods i øvrigt gode kvalifikationer, forholdsvis hurtigt tre af firmaerne fra og fokuserede herefter på:

Lasse Larsen Byggefirma, MK Huse og FBA-Huse.

Udover at disse tre byggefirmaer ligger indenfor en radius af ca. 45 km. fra det område vi ønskede at bygge i, har de det til fælles at de ikke er specielt store byggefirmaer, hvilket vi ser som en fordel. Men vigtigst af alt er, at det er anerkendte firmaer, ligesom de efter vores overbevisning står for godt kvalitetshåndværk.

Vi besluttede derfor at tage et indledende og uforpligtende møde med de tre firmaer. Grundlæggende må vi sige, at alle tre tilbageværende byggefirmaer gjorde et godt indtryk på os, og også bekræftede den gode fornemmelse vi havde af dem – Men vi skulle jo vælge, så efter at have holdt alle fordele og ulemper op imod hinanden og studeret detaljerne, faldt valget på FBA-Huse – efter at vi også fandt ud af at de byggede individuelle huse.

Årsagen til at det blev FBA-Huse, skyldes bl.a. at vi følte at vi her ville få lidt mere for pengene set i horhold til ydelsen og kvaliteten - for FBA-Huse var ikke de billigste! 
Vigtigt var også at FBA-Huse er medlem af Nyhusforeningen, hvilket efter vores opfattelse giver en vis tryghed. Den væsentligste faktor i valget af FBA-Huse skyldes dog nok nogle venners gode erfaringer med FBA-Huse. Ligeledes skal firmaets kompetente og tillidsvækkende konsulent Harry Lockhart tillægges en del af æren for vores valg, idet han har været særdeles imødekommende og hjælpsom i projektets indledende faser – Herunder også køb af byggegrund. Ja, for vi har faktisk fra starten angrebet projektet lidt omvendt og valgt byggefirma, før vi havde valgt byggegrund. Dette kan vi dog ikke umiddelbart anbefale, at man gør.

Fremtiden vil nu vise, om FBA-Huse kan leve op til vores forventninger og deres egne ord – Det ved vi først endeligt efter den 1. februar 2007, som er sat som vores nye indflytningsdato. Oprindeligt var indflytningsdatoen sat til den 11. januar 2007, men dette kunne desværre ikke lade sig gøre pga. vanskeligheder ved materialefremskaffelsen.

Følg byggeriet under byggedagbog, hvor vi jævnligt vil følge op på projektet.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite