Materialevalg - Den 14/6-06

HTH Viborg – Inventar (køkken, badeværelser, bryggers og garderobe):
Vi startede dagen kl. 9 hos Michael ved HTH Viborg. Vi havde forinden mødet gjort os nogle tanker om vores ønsker til det nye køkken. Da vi til dagligt bor i lejlighed, havde vi svært ved at afgøre hvor mange af de forskellige elementer vi skulle have, så det var mere valg af farve og greb, som vi havde gjort os tanker om. Vi var begge enige om et hvidt køkken med stål greb – tidløst og enkelt så det om 10 år ikke ville være umoderne.

Hvad vi også var enige om var, at stilen skulle være gennemgåede og derved skabe ro og harmoni i huset. Vi valgte derfor samme hvide låger og stålgreb til både bryggers og badeværelserne – godt nok den lidt billigere model til bryggerset.
Bordpladerne til køkken og bryggers valgte vi i mørkt laminat, med aluforkant mens badeværelserne begge fik en mørk helstøbt granulonvask.

Greb (køkken/bryggers/bad): Stål Modern
Låger (køkken/bryggers/bad): Glat hvid/KA
Bordplade køkken: Laminat, farve ”Sort Brazil” med aluforkant
Bordplade/vask, badeværelser: Tango, farve ”Night Sky” (www.kuma.dk)
Skydelåger garderobe: Glat hvid samt storspejl/Alu Light Silver

Hvad angår elementerne så, så vi en masse smarte detaljer og vi gav udtryk for hvad, vi syntes om. Vi havde dog svært ved at afgøre hvad og hvor mange, der skulle være for at køkkenet blev optimalt, så Michael fik ene og alene lov til sammensætte den mest optimale løsning, så vi kunne bare vente spændt til hans udkast var færdigt.
Efter 3 ½ time og et par kopper kaffe til at styrke os på, blev vi hentet af vores byggeleder Kim Skovgaard Olesen, som tog os med til Sanistål og Overlund Byggemarked. 

Overlund Byggemarked – klinker, mursten og tagsten: 
I byggemarkedet skulle vi vælge klinker, mursten og tagsten. Og det er ikke helt let, skulle vi hilse og sige, når man står blandt flere hundrede klinker og kun ser et lille udsnit. Men vi blev dog enige og valgte en rigtig flot og slidstærk grå italiensk klinke, som kommer til at ligge i køkken/alrum, bryggers/entre og de 2 badeværelser.

Af mursten valgte vi en ny type i farven grågul og dette var vi meget usikre på. Igen står man kun med et lille udsnit og skal forestille sig et 140 m2 hus med den farve. Vi fik dog mulighed for at ændre dette, hvis vi ombestemte os og fik samtidig et par adresser nær Randers, hvor andre havde bygget med lignende sten, så vi se hvordan det ville se ud – vi havde valgt rigtigt.

Tagstenene blev sorte B&C Lafarge Protector.

FBA-kontoret – Armatur, vinduer, døre og dørgreb: 
Efterfølgende kørte vi mod FBA-kontoret, hvor vi gennemgik tegningerne, valgte farven på vinduer og døre og bestemte os for hvor og hvor mange stikkontakter, tomrør og spot vi ville have. Mht. placering at stikkontakter mv., så er det lidt vanskeligt når man er vant til en lille lejlighed - heldigvis var Kim fra FBA meget behjælpelig her - der vil dog nok blive ændret et par småting hen ad vejen. Men selv om man tror, at man har tænkt på alt og at det hele er med i budgettet, så kommer der mere….

Armatur køkken: Damixa Jupiter - klik her
Armatur bad 1 & 2: Damixa Jupiter - klik her
Bl. Batteri: Damixa Jupiter TMC med Croma Variojet
Vinduer: Velfac 200, Træ/Alu, Ral 7016 - klik her
Udvendig dør: Velfac, Træ/Alu, Ral 7016 - klik her
Indvendige døre: Swedoor-Kilsgård, Hvid - klik her
Franske døre: Swedoor-Kilsgård SP12+SP12, Hvid - klik her
Dørgreb: Habo børstet stål, U-19 (Udvendig), Habo børstet stål, U-16 (Indvendig) - klik her

Klik her for at få dit eget GoMINIsite