Byggedagbog - Følg vores erfaringer med FBA-huse
26-02-07 Vi har nu boet i vores FBA-hus en lille måneds tid og er så småt ved at vænne os til den extra plads. Møblerne finder også stille og roligt deres retmæssige plads, så det efterhånden begynder at ligne et rigtigt hjem - dejligt.

Børneneværelset. Begge værelser er ens og kvadratiske. Køkkenet hvor der er plads til et par barstole, som indtil nu bliver flittigt brugt. Stuen med loft til kip og me stort vinduesparti mod nord. Stuen - nu med pynt...
Gæstetoilettet. Stort badeværelse i forlængelse af vores soveværelse - og med en dejlig stor brusenische.

03-02-07 Så oprandt dagen, hvor vi endelig kunne flytte fra vores lille kold 4. sals lejlighed på 65kvm. Hele familien + en af vores venner troppede op lørdag morgen kl. 9 til rundstykker og morgenkaffe, hvorefter vi satte igang med at slæbe ned. Kl 13.15 kunne vi erklære flytningen for overstået, hvorefter vi sluttede dagen af med frokost.  Desværre nåede vi i flytteforviringen ikke at få taget billeder af vores super flyttehold - en STOR tak for hjælpen til jer alle. Det var bare helt kanon!

30-01-07  Juhuuu... Så overtog vi endelig huset. Dvs. vi gennemgik huset for fejl og mangler sammen med byggelederen Kim Skovgaard Olesen, fra FBA-Huse. Det resulterede i en lang række ting, primært småting og kosmetiske fejl, der skal rettes op på og forbedres - men det skulle nu også være mærkeligt, hvis huset var 100% fejlfrit. Se listen over fejl og mangler her.

Til andre, der enten er i gang med byggeprojekt, eller som overvejer det, kan vi kun sige, at det er en utrolig fed fornemmelse at se det færdige resultat.

Køkkenet med plads til et par barstole Køkken/alrum med døre ind til soveværelse og kontor Det "store" badeværelse Det "lille" badeværelse. Begge badeværelser har vask og bord ud i ét.
Bryggerset hvor vi er rigtig glde for, at vi valgte en halvmur. Bryggerset hvor gulvvarmen er gemt inde bag de store skabe Stuen med det store vindue mod nord. Stuen med de store vinduer mod syd.
22-01-07 Nu er der rigtig gang i den ude i huset. Vi har fået sat lofter op, trægulvene er lagt, køkken, bryggers og badeværelserne har fået elementer og vores store garderobeskab i soveværelset er sat op. Samtidig er dørekarme og døre sat i, så nu kan vi rigtig se, hvordan alle vores valg ser ud, når de er sat sammen. Malerne mangler at lægge sidste hånd på værket og der er nu kun 10 dage til vi overtager huset.
Mureren har afsluttet gesimsudhænget over de store panorama-vinduer i stuen. Henrik fisker efter tagrenden, som er blæst ned i stormen. Murværket på østsiden af vognlyet. Tre gæve gallere, nåå nej malere. Vi undskylder billedkvaliteten - ja, altså ikke "modellerne" - men der var kommet lidt snavs på linsen
Så er det første lag maling kørt på. Her set i køkken-alrummet. Lampeudtag i køkken-alrummet. Vi mener, at de er blevet placeret lige lovlig tæt på væggen/vinduet. De to hvide boxe i toppen, er hvor indbygningsspottene skal være. Også disse er dog placeret lidt forkert i forhold til tegningen. Huset set fra øst.
13-01-07 Murerne har været på arbejde igen. Der er sat elementer om til brusenicherne og vindueskarmene er muret. Der er også lagt klinger i køkken-alrum, badeværelser og bryggers.
Nu er det så malerne der har taget over, så der er spartlet og hele huset har fået første lag maling.
21-12-06 Rejsegilde. Verdenssituationen vendes.
21-12-06 Rejsegilde.
Skål skipper - ja, drik og grin bare - lad os se hvor meget I griner når der skal lægges indkørsel og terasse ;o) 21-12-06 Rejsegilde.
Så er der linet op til serverig. Ja, der skulle gerne komme lidt mere behagelige møbler i stuen med tiden. 21-12-06 Rejsegilde.
Vores venner, som også har bygget med FBA-Huse. Så hvis det ikke går godt, er det dem vi kommer efter. Men hvem har lyst til at lægge sig ud med ham ;o)
21-12-06 Rejsegilde.
Et udsnit af teamet der har stået bag det indtil nu flotte resultat. Fra venstre: Byggeleder (Kim), tømrer, tømrer og murer. 21-12-06 Rejsegilde.
Vognly set indefra. Så er træbeklædningen mod redskabsrummet sat op. 21-12-06 Rejsegilde.
Så er de store vinduer i stuen sat i. Skulle hilse og sige, at det giver et godt lysindfald. 21-12-06 Rejsegilde.
Vinduer i køkken og kontor er også sat i.
21-12-06 Rejsegilde.
Så er der gang i buffeten. Lidt primitivt måske, men det virker. 21-12-06 Rejsegilde.
Så er det synlige bevis på rejsegildet på plads. 21-12-06 Rejsegilde.
Vindue ind mod køkkenalrummet. 21-12-06 Rejsegilde.
Huset set fra syd.
21-12-06 Rejsegilde 
Så kom dagen hvor der skulle spises pølser og drikkes bajere og sodavand. En dag vi længe havde glædet os til og set frem til, bl.a. fordi huset nu var lukket af med undertag og vinduer, men i særdeleshed fordi det var første gang vi for alvor skulle vise vores husprojekt frem for famile og venner.
Udover glæden ved at se det flotte resultat som håndværkerne indtil nu er nået frem til -  - glædede det os utroligt meget, at se så mange familiemedlemmer og venner, som troppede op på en ellers almindelig torsdag. Der skal derfor lyde et stort tak til alle der trodsede kulden og som tog sig tid til at kigge forbi midt i den travle juletid.
Forsiden af vores hus med indkørsel i vores vognly Bagsiden af vognlyet og vinduerne til bryggers, køkken og kontor Huset set fra nord fra vores STORE bunke jord i baghaven. Flot detalje!
Et kig ind i vores stue. Loftet tager form i vores vognly. Murernes arbejde er snart slut. De mangler kun få steder på huset. Tømrerne er godt igang og huset er snart lukket,så vi kan holde rejsegilde i tørvejr.

10-12-06 Så må man sige, at tømrerne er rykket ind. Der er spær og alverdens andre materialer over det hele. Murerne er snart færdige og mangler kun lige bagsiden af huset og ved de store vinduespartier, hvor en stor jernsvelle først skal fastgøres.

Opmuring af gavlen ved børneværelserne Vi bygger i farven grå/gul Lidt byggerod.... Udfræsning til stik i køkkenet
01-12-06 Vognly set fra syd. 01-12-06 Vognly set fra øst. 01-12-06 Stuen set fra nord. 01-12-06 Vinduesparti i køkkenalrum set fra vest.

25-11-06 En lille smuttur forbi huset overrasker os med, at De er begyndt at mure. Rikke er noget skeptisk, da hun ser stenenes farve... De er noget mere gule end forventet, så fornemmelsen i maven er ikke helt god. Men efter at have set muren fra flere vinkler, er hun dog mere overbevist om, at det nok skal blive helt godt.

Køkkenalrummet med udgang til værelser og Entre/bryggers. Indgangen hvor entre og bryggers deles med en halvmur. Bagerst ses vores gæstetoilet. Stuens vinduesparti mod nord Facaden mod øst, hvor der bliver bryggers, køkken og kontor.
Facaden mod nord med 2 vinduer på badeværelset, et vindue i soveværelset og et stort i stuen. Facaden mod syd, hvor der bliver indkørsel til vores vognly. Udkig fra stuen til køkken-alrum, hvor der kommer en fransk dobbelt dør i. De 2 store vinduespartier i stuen.
20-11-06 Så sker der igen noget på grunden. Vores elementer er endelig sat op og det begynder nu at tage form efter vores drømmehus.  

09-11-06 Vi har idag kontaktet FBA for at høre, hvordan det står til med tidsplanen. Der er jo snart kun 2 måneder til indflytningen. Desværre var det ikke godt nyt. Vores indflytning bliver forsinket pga. manglende materialer. Vores elementer, som iflg. arbejdsplanen skulle have været sat op i uge 44 kommer først op i uge 47, da leverandøren ikke kan nå det. Det vil sige, at vi kan forvente, at vi bliver 2-3 uger forsinket med vores indflytning. Så har det ellers været med at trække opsigelsen af vores lejlighed tilbage. Der var 3 måneders opsigelse, så den var sendt afsted. Heldigvis var de forstående, så vi har stadig tag over hovedet indtil huset står færdigt.

07-11-06
Idag er gulvet blevet pudset, så der er klar til elementerne skal sættes op.
02-11-06 - VVS-folkene er i gang... 02-11-06 - VVS-folkene er i gang... 02-11-06 02-11-06 - VVS-folkene er i gang...
04-11-06 04-11-06 04-11-06 04-11-06
29-10-06 Vi har desværre ikke fået kameraet med, eftersom vi ikke regnede med at der var sket noget nyt. Det var der i og for sig heller ikke. Det viste sig dog, at der var en mand igang med at fordele grus/sand rundt omkring huset. Det var første gang at vi oplevede at der var en egentlig aktivitet på byggegrunden og så oven i købet på en lørdag. Vi fik os en lille sludder med manden, og det viste sig at det var ham der havde lavet det meste af det, der var sket indtil nu. Som vi selv var klar over, fortalte han os at vejret havde drillet en smule, og at han derfor havde valgt at tage på arbejde mens vejret var en smule fornuftigt (sådan skal det være!). Desværre kom han med en melding, som gav anledning til lidt flere spekulationer, nemlig at hvis det var hans hus, så havde han placeret det 20 cm højere over terræn. Men vi tager det nu roligt alligevel, eftersom det er Finn (Direktøren for FBA) der har anbefalet husets placering.
 
26-10-06 Som det fremgår af billederne nedenfor, begynder byggeriet så småt at tage form. Desværre skrider det ikke så hurtigt frem, som man kunne ønske sig, hvilket bl.a. skyldes vejret, som er lidt vådt i det. Men ifølge FBA, skulle det gerne blive færdigt til tiden. Når man ser på omridset af huset, er det ikke til at fatte, at det skal blive til et 140 m2 hus. Det syner i hvert tilfælde ikke af særlig meget - men den er god nok, der er det der skal være.
Set fra "hovedhuset" og ud imod vognlyet. Set fra køkkenet og ud imod stuen. Set fra fronten, vognlyet er udenfor billedet til højre. Vognlyet inspiceres.
19-10-06 Det går lidt trægt med byggeriet. Der er intet sket siden torsdag i sidste uge, så vi venter spændt på, at de går videre. Da vi har indflytning 11. januar 2007, er der ikke meget tid at løbe på, så byggeriet skulle helst ikke blive forsinket allerede nu. 
Huset er nu sat af på grunden. Set fra sydvest

11-10-06 Så er der rigtig kommet gang i den på grunden. Der er nu gravet jord (og ler) af og der lægges sand ud. De har været så venlige at dele jorden i muld og ler, så det skulle være lige til at lægge det gode jord rundt i haven, når vi når til den tid. Størrelsen på bunken tyder på mange timers arbejde med skovl og trillebør.

10-10-06 Vi har fået opstøvet naboen. De er endnu ikke så langt i processen, men forventer at bygge et et-plans-hus, så vi regner med, at huset er placeret så godt som muligt. Samtidig er huset jo sat af, så disse spekulationer skulle have været der tidligere i forløbet. Endnu engang kan vi ikke anbefale, at man vælge huset før grunden. Det gør det sværere at lave ændringer på huset, da man jo har forelsket sig i lige netop dét hus og synes, at det er helt fantastisk. Så vælg grunden først.

08-10-06 Vi besøger tilfældigt grunden og ser til vores store overraskelse og glæde, at huset nu er sat af. Det ser godt nok ikke ud af meget og det er ret svært at forestille sig, at det virkeligt kan blive til et hus på 140 kvm. Samtidig gribes Henrik af en smule panik, og er nervøs for om huset nu er placeret korrekt ifht. naboens. Nervøsiteten skyldes også spekulationer om, om huset skulle have været ændret for at få mere have foran terassen. Vil vi overhovedet få sol på terassen? Kampen om at finde vores kommende nabo sættes ind.

07-10-10 Vi har taget turen til HTH i Viborg. Vi er blevet i tvivl om vores køkken, så vi tager chancen og ser om  Michael"vores køkkenmand" skulle være der. Det er han desværre ikke, men vi bruger muligheden til selv at gå rundt og kigge og bruge den tid det tager. Vi ændre bl.a. bordpladerne i køkken og bryggers, da vi er kommet til at synes, at de er alt for mørke. Vi vælger istedet en lysere grå, men stadig i laminat og med aluforkant. 

04-10-06 Vi har idag modtaget kopi af vores byggetilladelse fra kommunen. Den er godkendt, så nu er det bare med at komme igang. Samtidig har vi modtaget brev fra vores byggeleder. Landinspektøren afsætter huset på mandag og vi skal herefter godkende sokkelhøjden, så der kan gives besked om igangsættelsen af sokkelen.

29-09-06 Vi modtager aftalesedddel nr. 2. Den omhandler vores køkken og skal godkendes med en underskrift.

19-09-06 Juhuuu... Vi modtager en mail fra arkitekten Jan, som har sat alt ind for at finde den bedste løsning. Han har bedt ingeniøren om at regne på det endnu engang. Det viser sig ved nøjere udregning, at vi overholder de nye energikrav. Så nu kan drømmehuset alligevel blive, som vi gerne vil have det

18-09-06 Vi snakker med arkitekten igen. Vi diskuterer muligheden for ekstra isolering og prisen for det - budgettet skal helst ikke væltes af flere uforudsete udgifter. Ellers er sidste mulighed, at vi må ændre i vinduernes størrelse. Vi afventer spændt...

15-09-06 Vi modtager en ubehagelig mail fra arkitekten. Ingeniøren har lavet energiberegninger og vores hus overholder ikke de nye skrappe krav pga. de store vinduespartier i stuen. Efter det nye skærpede byggerelement må vi kun have 22% vinduesareal - vi har 25%.... Vi er godt frustrerede over, at de problemer kommer nu, hvor vi synes byggeriet bare skulle glide. Weekenden bliver dage fyldt med frustrationer over at vores drømmehus nu alligevel ikke bliver, som vi gerne vil have det.

11-09-06 Opdateret tilbud modtages fra HTH Viborg - nu har vi vist ramt plet. Kun budgettet er ikke helt i øjet - men det har vi efterhånden erfaret, at det er et generelt problem, når man kaster sig ud i et byggeprojekt. Alt bliver lidt dyrere end forventet, uanset hvor godt forberedt man er!

07-09-06 Endeligt tinglyst og anmærkningsfrit skøde modtages fra advokaten. Overtagelsesdagen er aftalt til d. 01-09-06. Oprindeligt var overtagelsesdagen d. 01-08-06, men grundet konkursbehandling af den entreprenør der stod for byggemodningen, blev projektet udskudt.

31-08-06 Vi modtager et brev fra FBA-Huse vedrørende jordbundsundersøgelser på vores grund. Til stor ærgels viser undersøgelserne, at der bør foretages en mindre udskiftning af muld (udover de gennemsnitlige 30 cm. muld som er inkluderet i aftalen) samt at der kan blive tale om armering.
Til stor undren kan der angiveligt ifølge terrænkoterne desuden blive tale om evt. forhøjelse af fundamentet eller afgravning af terræn, pga. skrånende grund - Noget vi ikke forstår, eftersom man ikke finder en meget mere plan grund end vores!

27-08-06 Vi har fået sat de sidste detaljer plads og afsender de tilrettede og endelige underskrevne tegninger retur til FBA-Huse, som herefter kan søge byggetilladelsen.

26-08-06 Vi har sat hele weekenden af til gennemgang og tilretning at tegningerne. Det resulterer i, at vi beslutter at udvide stuen med 1,5 m2, for at stuens store vinduespartier skal blive mere symetriske at se på. I øvrigt vælger vi at placere de to store vinduespartier mod syd og det enlige mod nord, ligesom FBA oprindeligt foreslog - dette med henblik på bedre at udnytte solvarmen. I køkkenet vælger vi at øge bredden med ca. 10 cm. således at skillevæggen ind imod bryggerset rykkes og bryggerset dermed bliver tilsvarende smallere. I entré/bryggers ændre vi skillevæggen til en halvmur for at få et mere lyst og åbent rum. Vi justerer lidt på nogle indbygningsspots, tomrør og vinduer. Desuden vælger vi at placere et vindue mere i redskabsrummet for at opnå en pænere og mere symetrisk facade set fra nord.

25-08-06 For første gang nogensinde, ser vi de egentlige plan- og facadetegningerne, som vi har ventet på i spænding - Det ser bare rigtig godt ud!

18-08-06 Tilbud og tegninger fra HTH Viborg modtages. Generelt set har Michael Christensen fra HTH ramt vores ønsker ganske godt mht. inventar i køkken, bad, bryggers og garderobe. Der er kun nogle få ting vi ønsker at ændre. En af vores ændringer skyldes, at vi har valgt at lave køkkenet lidt bredere og derfor skal have rykket en skillevæg en smule. De andre ændringer skyldes, at tilbudet var lidt over budgettet.

06-07-06 Vi modtager et brev fra kommunens advokat, som informerer os om, at entreprenøren som forestår byggemodningen, er under konkursbehandling. En ny entreprenør skal derfor findes til at færdiggøre byggemodningen. Dette betyder, at overtagelsesdatoen rykkes til d. 01-09-06 istedet for den ellers planlagte dato d. 01-08-06. Det har heldigvis ingen umiddelbar indflydelse på vores indflytningsdato, eftersom denne er baseret på byggestart medio oktober.

04-07-06 Skødeudkast underskrives og indsendes til endelig godkendelse.

23-06-06 Udkast til endeligt skøde modtages fra advokaten.

15-06-06 Købsaftale på grunden underskrives og indsendes til advokat for at få lavet skødeudkast.

14-06-06 Så kom den store materialevalgs dag, hvor vi skulle vælge alt lige fra inventar til mursten, tagsten, dørgreb m.v. Det blev også dagen, hvor vi for første gang så et udkast på en plantegning af vores drømmehus.

27-05-06 Salgsmateriale på grundene på Søndervangen i Spentrup modtages fra Purhus Kommune.

Uge 21 2006 Vi har fundet en 998 m2 stor byggegrund i Spentrup - Juhuu!

23-05-06 Depositum overføres til FBA's konto.

15-05-06 Vi modtager kopi af underskrevet entreprisekontrakt fra FBA-Huse / Harry Lockhart. Aftalen om et spændende samarbejde er dermed indgået - og vi har fået papir på, at vi kan flytte ind i vores drømmehus senest d. 11-01-06, baseret på at projektet kan påbegyndes medio oktober 2007.
Vi har dog fortsat ingen byggegrund, men er overbeviste om, at vi nok skal finde en til tiden, da der er flere muligheder under opsejlnng - Tja, vi ved godt det er den forkerte fremgangsmåde, men det er heller ikke med vores gode vilje, da vi to gange er blevet snydt for en byggegrund.

11-05-06 Vi modtager tilbudet fra FBA-Huse på opførelse af vores 138 m2 store drømmehus.


Klik her for at få dit eget GoMINIsite